MENY

Foredragsholdere

Foreløpig oversikt


International Management Thinker

Kjell A. Nordström er en av verdens mest etterspurte foredragsholdere. Hans uortodokse stil, direkte form og kompromissløse budskap vekker oppmerksomhet. Han er rådgiver, konsulent og forsker. Han er teknisk ingeniør, doktor i økonomi og, vil noen hevde, popstjerne i foredragsbransjen.

Kjell A. Nordström er noe helt for seg selv. Og han ønsker at andre skal søke annerledesheten. Glem vedtatte sannheter og oppgåtte spor. Glem tørre teorier, få ting til å skje. Følg dine egne tankebaner og dyrk det spesielle, ikke det generelle. Bli en motgift mot enfoldig tenkning.

Kjell A. Nordströms egen tenkning har i årevis vakt begeistring. Bøkene Funky Business og Karaoke Capitalism, som han har skrevet sammen med Jonas Ridderstråle, er blitt høyt etterspurt litteratur over hele verden. År etter år oppnår Nordström og Ridderstråle høye plasseringer på listen over verdens 50 fremste ledelsestenkere, «The Thinkers 50». Ingen europeere har vært foran dem på listen i de siste utgavene av denne prestisjefulle kåringen.

Kilde: Publicom.no


Forsker og fotballtrener

Per-Mathias Høgmo, norsk fotballspiller, spiss, mer kjent som trener. I 2000 ledet han det norske kvinnelandslaget til OL-gull i Sydney. Fra slutten av september 2013 til november 2016 var han trener for det norske A-landslaget i fotball for menn. I hans trenertid spilte laget 35 kamper, hvorav ti endte med seier, sju med uavgjort og 18 tap.

Høgmo var toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF) fra 2006–08 og har vært trener for en rekke klubblag. Han har også vært ekspertkommentator for fotball i NRK.


Konsernsjef
Amedia

Stokstad tiltrådte som konsernsjef i Amedia mai 2013. Før dette var han fra 2009 konserndirektør med ansvar for mediehusene. Han er utdannet cand. mag fra Universitetet i Oslo med fagene matematikk, sosiologi og pedagogikk. Han har vært ansvarlig redaktør og journalist i flere mediebedrifter og var 1997-2009 ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlands-Posten i Larvik. Stokstad var styreleder i Mediebedriftenes Landsforening i perioden 2010 til 2013.


Teknologi-leder
President i Polyteknisk Forening, styreproff, investor og rådgiver

Silvija er forsker og matematiker med stort interesse for grunderskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.

Bios and CVs


Daglig leder
Itch Design Norway

Eirik Norman Hansen er CEO i itch design i Norge. Han har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker. De siste årene har Eirik vært en mye brukt foredragsholder og konferansier hvor temaer rundt betydningen av det digitale står helt sentralt. Han brenner spesielt for den makten brukerne har fått og hva dette betyr for måten vi driver forretning på. Eirik er glad i å prate og elsker å holde foredrag. Han ønsker å inspirere og engasjere de han snakker for. Eirik mener at godt foredrag skal være en god, balansert blanding av underholdning og læring. Han brenner for den digitale verden og alt det spennende som skjer og hvilken effekt det har på oss mennesker, samfunnet og næringslivet.


Samfunnsdebattant, kommentator og journalist
Minerva

Jan Arild Snoen er en norsk skribent og debattant, opprinnelig fra Toten. Har vært politisk aktiv i FRP og Høyre. Har utgitt flere debattbøker. Er nå journalist i det konservative tidsskriftet Minerva, og fokuserer spesielt på amerikansk politikk og mediekritikk.


partner Nordic Impact, co-founder Katapult Future Fest og Jenter Koder
Norway Makers / Nordic Impact AS

Ida er en nøkkelperson i selskapet Nordic Impact som blant annet satser på kunstig intelligens og eksponensiell teknologi investeringer med fokus på en bærekraftig fremtid. Ida var også leder for gjennomføring av Katapult Future Fest som samarbeidet med UN Women rundt et Hackathon på Blockchain. Ida skal snakke om teknologien blockchain og hvordan den kan brukes til å styrke kvinners posisjon.


Sosialantropolog og nasjonalt oppmuntringstilsyn

CEO
Oslo Medtech

Leder av næringsklyngen Oslo Medtech (www.oslomedtech.no). Jobber med å stimulere kunnskaps- og næringsutvikling innenfor helse- og omsorgsektoren.

Oslo Medtech består av hele 170 organisasjoner og virksomheter – som spenner fra forskningsinstitusjoner, sykehus, kommuner og sykehjem, bedrifter som utvikler produkter, systemer og løsninger for helse og omsorgssektoren, investorer, underleverandører, inkubatorer, designselskaper og distributører som hjelper til med å få norske produkter på det internasjonale markedet.

Ansvarlig for å planlegge og iverksette klyngens aktivitet – og ikke minst – skape samarbeid mellom alle klyngens aktører. En vesentlig del av arbeidet går ut på å hjelpe grundere med å utvikle en ide til et teknologisk produkt eller løsning, i både det norske, Nordiske og globale markedet.

Foto: Eirik Vigsnes, Mediepartner 


Kommunikasjonsekspert
Zync

Claus Sonberg er partner i Zynk og kundeansvarlig for flere av Zynks største kunder. Han jobber i hovedsak med strategi og endringsprosesser, rådgivning av ledere og toppledere og krisehåndtering, og han er blant annet ansvarlig for å gi råd til og trene opp 100 ledere i lederkommunikasjon i en av Norges største virksomheter. Sonberg var rådgiver og pressekontakt for 22. juli-kommisjonen etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i 2011. Claus Sonberg initierte oppstarten av Zynk høsten 2010.

Sonberg har bred leder- og kommunikasjonsfaglig erfaring som tidligere kommunikasjonsdirektør og medlem av toppledelsen i SAS og som rådgiver, administrerende direktør og Norden-sjef i Burson-Marsteller. I sin tid i konsernledelsen i SAS var Sonberg ansvarlig for kommunikasjonen og investorkontakt (IR) i en av de mest turbulente periodene og største omstillingsprosessene i flyselskapets historie. SAS styrket i denne perioden sin konkurransekraft gjennom å redusere kostnadene med mer enn fem milliarder kroner samtidig som den operasjonelle kvaliteten og kundetilfredsheten ble kraftig forbedret. Selskapet gjennomførte i perioden to emisjoner og reduserte kompleksiteten i konsernet gjennom å selge eierandelene i datterselskapene Spanair, British Midland og AirBaltic. Sonberg mottok den første telefonen og håndterte kommunikasjonen under den tragiske Spanair-ulykken i Madrid, der 154 mennesker omkom. Han har også vært rådgiver under en rekke andre store og små kriser, herunder alvorlige ulykker, omdømmerelatrelaterte kriser og korrupsjonssaker.

Sonberg er utdannet innen statsvitenskap og journalistikk fra Universitetet i Oslo og Indiana University i USA.


Statssekretær Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Paul Chaffey er statssekretær for kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Fra 2001 til 2013 var han administrerende direktør i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia.  Chaffey er opptatt av globalisering, innovasjon, forskning, miljø, energi, ledelse, politikk, dataspill, rødvin og fotball.

(Kilde: Wikipedia, Chaffeys blogg)


Gründer av Charge Inclubator og Give a Job
Give a Job

Aiman Shaqura kom til Norge som flyktning fra Palestina. Han er siviløkonom og gründer, de siste 15 årene har han bygget opp flere gasellebedrifter og omsatt for over 100 millioner. Inkludering er Aimans hjertesak og gjennom å starte Norges største inkluderingsarena «Give a Job» har han fått koblet og fått hundrevis av innvandrere i arbeid.

Hans siste prosjekt «Charge» er en gründerinkubator for førstegenerasjons innvandrere som har ambisjoner om å skape fremtidens vekstbedrifter. Med seg på laget har han noen av Norges fremste selskaper innen teknologi, design og forretningsutvikling deriblant Trigger, Qvartz, KPMG, Microsoft, Sparebank 1 Regnskap, Designit, Innovasjon Norge, Virke m.fler.


Mentaltrener og coach

Olof Röhlander er mentaltrener og coach og har bakgrunn som elitespiller i bortennis. Han har fungert som mentaltrener for det svenske bordtennislandslaget og Örgryte fotball og har i flere år jobbet som inspirator og foredragsholder. Han er seks ganger utnevnt til årets foredragsholder i Sverige!