MENY

"Business as unusual"

Med rekordhøy smitte og fortsatt stigende trend har vi i dag nådd den tunge konklusjonen om at  Mjøskonferansen 2021 AVLYSES!

Slik situasjonen er nå er det lov å gjennomføre, men selv med høy vaksineandel og inngripende smitteverntiltak vil vi ikke kunne samle så mange mennesker på tvers av kommunegrenser og bransjer uten risiko.

Vi håpet i det lengste at september skulle vise seg annerledes, men når verden rundt oss er som den er og vi må bruke hodet og hjertet så godt vi kan.

Dette kjennes som en riktig beslutning som samtidig den smaker veldig surt.

Med «Business as unusual» søker vi å både trekke lærdommer fra det siste drøye året og samtidig belyse fremtiden.

Disse skulle du egentlig mæte under Mjøskonferansen 2021.


Ordfører Østre Toten kommune

Bror Helgestad er ordfører i Østre Toten kommune siden 2019. Han er utdannet veterinær og har hatt egen praksis i tjue år. I tillegg hjelper han broren Kjetil med travtrenervirksomhet og jordbruk i Toten Trav Drift AS som har ansvaret for ca. 50 travhester, 6 ansatte og en lærling. Sammen med kona Anne Fodstad driver han med korn, gras, grønnsaker og hesteoppdrett på gården Fodstad ved Lena.


Artist & låtskriver

Kommer Norges nye popstjerne fra Gudbrandsdalen?

Synne Vo er en 22 år gammel artist og låtskriver fra Lesja i Gudbrandsdalen. Med sin sjarmerende dialekt formidler hun hverdagslige tekster i et organisk og fengende lydbilde. Et friskt pust på den norske popmusikk-scenen og en artist vi kommer til å høre mye fra i fremtiden.

Synne deler historier fra et ungpike-liv. Her blir relaterbare opplevelser og tanker vel formulert med stødig penn før de videre blir til catchy popmusikk. I dette universet treffer man sekstenåringen som er fjortisfull på pappas gin, man kan kjenne med på lengselen etter hjemplassen sin og det stedet man forelsket seg for første gang, eller man høre historien om en natt i en park på St.Hanshaugen som var for god til å være sann.

Selv har Synne rukket å flytte fra hjembygda si og til storbyen (og så tilbake igjen), før hun det siste året har gjort ferdig studiene i musikkproduksjon på Limpi. Under studiene slapp hun låten «Ikkje tenk på meg» på egenhånd. Denne har ligget hele 21 uker på A-listen til P3.

Som låtskriver har hun også fått muligheten til å skrive filmmusikk. Dette resulterte i «Gonna be alright», låten til kassasuksessen «Børning 3». Siden det ikke er ofte man får muligheten til å føle seg litt som James Bond endte hun opp med å synge den selv også.

Etter endte studier ventet platekontrakt i Oslo og storbyen stod nok en gang for tur. Denne gangen er hun klar, som artist og låtskriver på fulltid. Først ut var låten «Ett minutt». En melankolsk break-up låt som beskriver følelsen man har i forholdets siste seksti sekunder. Denne låten skrev Synne etter en prat med en venninne som gikk gjennom et kjipt brudd.

Ett minutt» ble sluppet 8. januar og ble samme uke Ukas låt på P3, addet på P1 sine spillelister.I tillegg trillet VG en femmer på terningen, og skrev blant annet: «Nydelig og troverdig vart, med et forsiktig støttende arrangement. Lesja i Gudbrandsdalen har hittil fostret flere skiskyttere enn popstjerner. Her endrer det seg i løpet av ett minutt.»

Hennes andre utgivelse på Warner var Astrid S coveren «De e ok um du glømme me» som Synne la ut på Tik Tok og fikk flere hundre visninger på, og hvor det mer eller mindre ble et krav fra fansen om at denne måtte ut på Spotify. Denne ble også Ukas låt på P3.

Hennes siste single «Seksten» viser virkelig hvorfor hun har blitt lagt merke til, og befester at hun er en artist å se opp for i tiden som kommer.

I tillegg er Synne nominert til «Årets Synkronisering» i Musikkforleggerprisen for låten «Gonna Be Alright» som hun skrev til filmsuksessen Børning 3.


Artist & låtskriver

JOP er en 21 årig artist og låtskriver fra Lillehammer som fokuserer på Pop og RnB. I 2019-20 gikk han på LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production & Industries), hvor han jobbet med og var under direkte veiledning av Stargate, Emily Warren, Fred Ball og Espionage. Nå signert til Sony Music Norge som artist og Sony ATV Scandinavia som låtskriver. JOP jobber for tiden i Oslo med både nye og etablerte låtskrivere, produsenter og artister.

 


Leder Hamar Naturskole & Gründer «Resport og Fritid»

Hans Christian Johnson er leder av Hamar Naturskole og gründer av ombruksbutikken «Resport og Fritid».

Ved Hamar Naturskole har han jobbet med formidling av  bærekraft og sirkulærøkonomi til barn og unge i Hamarregionen siden 2008.

Med sitt glødende engasjement for sirkulærøkonomi har han sammen med Vidar Frøysaa etablert butikkonseptet «RESPORT OG FRITID» på Norges første kretsløppark utenfor Hamar. Målet er  å ta opp konkurransen med den etablerte sportsbransjen som er i stadig vekst.


Direktør Cyber Threat Operations
PwC

Jan Henrik Schou Straumsheim er Direktør i PwC hvor han leder Cyber Threat Operations. Denne enheten leverer et bredt spekter av tekniske sikkerhetstjenester, som eksempelvis penetrasjonstesting og håndtering av datainnbrudd. Han har tidligere jobbet i Mnemonic AS, Accenture og Forsvaret. Jan Henrik lang erfaring med å videreutvikle virksomheters evne til å håndtere operative, taktiske så vel som strategiske IT-sikkerhetsutfordringer. Han er utdannet ved bl.a. INSEAD, NTNU Gjøvik, Handelshøyskolen BI, samt i Forsvaret.


Ekspedisjonsfarer og grønn gründer

Aleksander Gamme blir omtalt som landets mest allsidige ekspedisjonsfarer. Han har de siste femten årene ledet og gjennomført et bredt spekter av spektakulære prosjekter og kreative ekspedisjoner over hele verden. Aleksander har blant annet besteget Mt Everest og en rekke andre høye fjell, syklet tandemsykkel i Sahara, gått verdens lengste skitur i Antarktis, flydd med heliumballonger, padlet Mjøsa i badekar og er utdannet safariguide i Sør-Afrika. Han har blant annet vært programleder for NRKs «Drømmeturen» og «Oppdrag Nansen». Sammen med kjæresten Cecilie Skog ble parets seiledrøm dokumentert gjennom  «FamilieFryd», mens hans egen serie «Ekspedisjon Dronning Maud Land» ble nominert til Gullruten 2016.

I Antarktis-sesongen 2011/2012 gjennomførte han verdens lengste skitur uten etterforsyninger og assistanse. Med denne turen ble han først i verden til å gjennomføre den siste milepælen i Antarktis, gå fra kysten til polpunktet og tilbake igjen. Med en helt spesiell gest på slutten av turen vakte han stor oppsikt i det internasjonale ekspedisjonsmiljøet.

Han er også mannen bak  klatreparkene på Rukan og Domkirkeodden, Hamar, og nå nylig i gang med utviklingen av den grønne digitale plattformen Pinsj

PINSJ er en grønn, digital plattform under utvikling, hvor både bransje (sport og friluftsliv – merkevarer, butikker, foreninger..) og du som privatperson kan leie eller leie ut ditt eget utstyr, eller kjøpe og selge brukt utstyr. PINSJ vil utfordre både bransje og forbrukere, samt støtte og legge til rette for grønne og ansvarlige valg ved å samle avtrykksreduserende tjenester på ett sted.


Associate Partner, Investment Strategy & Operations, Antler

Mathias har bakgrunn fra MCKinsey og Private Equity, og jobber globalt med investeringsstrategi i Antler

Antler er et Venture Capital selskap som bygger og investerer i teknologi-startups over hele verden.


Kommunikasjonsrådgiver

Kommunikasjonsrådgiver og nyinnflyttet sørvestlending fra havgapet til Hamar.

Knut er tidligere kommunikasjonssjef i Norsk Friidrett og har lang erfaring med å jobbe tett på våre største idrettsutøverne som programleder, sportsanker, debattleder og reporter for NRK, TV 2, TV-Norge og Discovery. Han leder podkasten «Våre vinnere» hvor han hver uke møter våre idrettsprofiler.

Som foredragsholder deler Skeie Solberg kunnskap om og bevisstgjøring på hvordan samarbeid – og det å se hverandre – skaper læring, kraft og energi.


Sjefstrateg

Christian Lie er sjefstrateg i Formuesforvaltning og har tidligere hatt samme rolle i Danske Bank. Hans arbeidsområde er global økonomi og finansmarkeder, samt hvordan man som investor bør forholde seg til ulike markedsdrivere og investeringsalternativer.

Christian skriver regelmessige markedskommentarer, blir å høre i Formuesforvaltning sine podcaster, er aktiv på Twitter og siteres ofte i landets finansaviser.


Dekan ved NTNU Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk

Ingrid Schjølberg er dekan ved NTNU Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk. Hun har ansvaret for utdanning og forskning innenfor områdene kommunikasjonsteknologi, datasikkerhet, datateknologi, elektroteknikk og matematikk. Fakultetet utdanner årlig ca 1700 Bachelor og Master studenter som i hovedsak går til norske virksomheter. Hun er styreleder i Norwegian Open AI lab, NTNU CCIS og SFI NORCICS og har også styreverv i flere eksterne virksomheter.
https://innsida.ntnu.no/my-profile


Professor i organisasjonspsykologi og ledelse
Handelshøyskolen BI

Linda Lai er professor i organisasjonspsykologi og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Hennes spesialfelt er makt og påvirkning i organisasjoner, strategisk kompetanseledelse, motivasjonsteori og beslutningspsykologi. Lai samarbeider tett med mange ledere og organisasjoner i sin forskning, og er mellom annet faglig arkitekt bak medarbeiderundersøkelsen 10-FAKTOR som KS tilbyr til hele kommunal sektor. Den siste tiden har hun gjennomført flere forskningsstudier som ser nærmere på ulike sider av økt kommunikasjon på digitale flater og bruk av hjemmekontor. Lai har i mange år vært fast spaltist om ledelse i DN og er en etterspurt foredragsholder for ledere.

Foto: Peter Knutson


Eco-industrialist

Frederik er en eco-industrialist som bruker halve dagen på miljøaktivisme og resten som investor, rådgiver og mentor for miljøteknologi selskaper. Frederik er styreleder for Hunton Fiber AS på Gjøvik og sitter i flere styrer i Norge og i utlandet. Frederik tar seg av og til litt tid til litt jakt og fluefiske, og er godt over gjennomsnittlig kunstinteressert. Etter vel 30 år i Asia og London bor han nå med sin amerikanske kone i Lisboa.


Young Professionals

Birgitte Bay (32) og Silje Owrenn (34) er initiativtakere til nettverket Young Professionals i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Til daglig er Bay leder i Midt-Gudbrandsdal næringsforening, og Owrenn digital forretningsutvikler i Lillehammer-regionen Vekst. Begge har flyttet tilbake til henholdsvis Ringebu og Lillehammer etter flere år som utflyttere. Sammen bygger de noe de selv savnet da de kom flyttende hjem; en arena for den unge kompetansen som vil noe mer enn det som alltid har vært i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Nettverket består i skrivende stund av 360 menn og kvinner i alderen 20-40 år, som har ambisjoner på egne vegne, ønsker å løfte frem andre, samt bidra positivt til utvikling av lokalsamfunnet!

Birgitte Bay har en bachelorgrad i Business Management ved Queen Mary University of London, og en mastergrad i Communication and Information Studies fra University of Amsterdam. Hun er opptatt av lokalsamfunnsutvikling, og bidro blant annet til at Ringebu kommune i 2019 mottok «Best Practice Certificate» for sin landsbyutvikling i European Public Sector Award.

Silje Owrenn har en mastergrad i informasjonsteknologi fra NTNU og har studert media, leadership & business ved The American University of Beirut, Libanon. Silje har flere års erfaring fra internasjonale selskaper innen energi og teknologi som Shell og Siemens. Hun har mottatt utmerkelser som Shell Communications and Marketing Award og har deltatt i Siemens sitt utviklingsprogram for unge ledere som én av tolv kandidater fra Europa.

Foto: Martin Amble Ruge


Programledere

To kloke, med snert i snakketøyet skal lede Mjøskonferansen 2021!

VEGAR STRAND (35) & ANNE MARTHE DAHL ZETTERVALL (44)

Vegar er partner og daglig leder i rådgivningsselskapet Oplandske AS, med bakgrunn fra blant annet Ungdoms-OL og storbyen. Aktivt styremedlem i blant annet Gudbrandsdølen Dagningen, Oplandske Dampskibsselskap og Ikomm. Er glad i mennesker, prosesser og store vyer, samt en løpetur i ny og ne. Påtenkt på Hamar, født på Gjøvik og har jobbet mye på Lillehammer. Vegar sitter også i konferansens programkomitè og ledet Mjøskonferansen 2019 muntert og stødig. I år får han selskap på scenen av Anne Marthe.

Hun er en erfaren organisasjonsrådgiver med bred erfaring fra både private og offentlige virksomheter. Jobber nå som rådgiver i Gjøvik kommune i tillegg til å gi dytt og råd gjennom mikro-konsulentselskapet Ruth&Ragna. Hun har også investert i, og aktiv i driften av restaurant på Kapp.
Har en enorm og nærmest ukritisk kjærlighet til Innlandet. Hennes absolutte jobbmotivasjon er å kunne få bidra til at folk finner frem til stadig bedre løsninger, sammen.


Chief Analyst Sustainable Finance
Nordea

Thina Margrethe Saltvedt jobber som Sjefanalytiker i avdelingen for Bærekraftig Finans og er styremedlem i miljøorganisasjonen ZERO. Før dette jobbet hun i ti år som sjefanalytiker for makro/olje i Nordea Markets. Før hun startet i Nordea jobbet hun i Norges Bank i området for Finansiell Stabilitet. Thina har en Doctor of Philosophy (Ph.D) grad fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Storbritannia.

 


Gründer/CTO Diri AS & Univseritetslektor institutt for informasjonssikkerhet og telekommunikasjon - NTNU

Gaute er gründer / CTO i  startup teknologibedriften Diri AS og 20% universitetslektor institutt for informasjonssikkerhet og telekommunikasjon ved NTNU i Gjøvik.

Han har doktorgrad i risikostyring av informasjonssikkerhet og har arbeidet som seniorrådgiver innen sikkerhetsledelse og risiko ved Helse Sør-Øst RHF og ved NTNU.

 


Chief of External Relations Young Sustainable Impact, YSI & Future Leaders Global
Young Sustainable Impact (YSI)

Danat er en engasjert sosial entreprenør som har vært med på å bygge oppstartene Young Sustainable Impact (YSI) og Future Leaders Global. Hun er utdannet organisasjonsviter fra Høyskolen på Lillehammer med studietid i Sør-Afrika på University of Stellenbosch og bærekraftig forretningsstrategier fra NHH. Hun er idag Chief of External Relations i YSI som nå er blitt en internasjonal organisasjon, som arbeider for å løse bærekraftsutfordringene gjennom entreprenørskap og innovasjon ved å hjelpe unge fra hele verden med å utvikle innovative løsninger.

 

Tidligere foredragsholdere

Her er noen av dem du tidligere har kunnet møte på Mjøskonferansen :


Tidligere statsminster og utenriksminister

Carl Bildt var Sveriges statsminister fra 1991 til 1994, og vendte senere tilbake til politikken som utenriksminister fra 2006 til 2014.

I sin tid som statsminister var han en pådriver for Sveriges EU-medlemskap. Han gjennomførte også omfattende strukturelle reformer for å forbedre Sveriges konkurranseevne internasjonalt og for å modernisere velferdssystemet.

Carl Bildt fikk stor internasjonal anerkjennelse for sin rolle som FNs offisielle mekler og generalsekretærens spesialutsending under konflikten på Balkan mellom 1999 og 2001.


Norges langrennsdronning

Marit Bjørgen er en norsk tidligere langrennsløper som la opp etter sesongen 2007/2018 Med åtte gull-, fire sølv- og tre bronsemedaljer er hun tidenes mestvinnende vinterolympier.


Teknologi-leder
President i Polyteknisk Forening, styreproff, investor og rådgiver

Silvija er forsker og matematiker med stort interesse for grunderskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.

Bios and CVs


International Management Thinker

Kjell A. Nordström er en av verdens mest etterspurte foredragsholdere. Hans uortodokse stil, direkte form og kompromissløse budskap vekker oppmerksomhet. Han er rådgiver, konsulent og forsker. Han er teknisk ingeniør, doktor i økonomi og, vil noen hevde, popstjerne i foredragsbransjen.

Kjell A. Nordström er noe helt for seg selv. Og han ønsker at andre skal søke annerledesheten. Glem vedtatte sannheter og oppgåtte spor. Glem tørre teorier, få ting til å skje. Følg dine egne tankebaner og dyrk det spesielle, ikke det generelle. Bli en motgift mot enfoldig tenkning.

Kjell A. Nordströms egen tenkning har i årevis vakt begeistring. Bøkene Funky Business og Karaoke Capitalism, som han har skrevet sammen med Jonas Ridderstråle, er blitt høyt etterspurt litteratur over hele verden. År etter år oppnår Nordström og Ridderstråle høye plasseringer på listen over verdens 50 fremste ledelsestenkere, «The Thinkers 50». Ingen europeere har vært foran dem på listen i de siste utgavene av denne prestisjefulle kåringen.

Kilde: Publicom.no


Designantropolog og psykolog

Anna Kirah er utdannet designantropolog og psykolog; hun er damen som snudde opp ned på Microsofts tilnærming til brukervennlighet.

I dag er hun internasjonalt anerkjent for sitt arbeid knyttet til brukervennlighet innen design, innovasjon og organisatorisk endring: Det vil si å sette ”kundens” behov først – og da må man vite hvem ”kunden” faktisk er! Hun kaller dette en menneskesentrert tilnærming til endring og innovasjon.

Lang og bred arbeidserfaring fra multinasjonale selskaper verden rundt har etter hvert bragt henne tilbake til Norge, hvor hun i dag arbeider med strategi, design, teknologi, informasjon og ikke minst mennesker. Hun er opptatt av tjenestedesign som en metode for å oppnå tjenester og produkter som møter behov og skaper verdi, både for kunder og for organisasjoner. Anna er også opptatt av framtiden. Gjennom trendanalyse hjelper hun oss å forstå hva det er som skjer med oss nå, og hvordan dette påvirker tiden fremover.


Daglig leder
Itch Design Norway

Eirik Norman Hansen er CEO i itch design i Norge. Han har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker. De siste årene har Eirik vært en mye brukt foredragsholder og konferansier hvor temaer rundt betydningen av det digitale står helt sentralt. Han brenner spesielt for den makten brukerne har fått og hva dette betyr for måten vi driver forretning på. Eirik er glad i å prate og elsker å holde foredrag. Han ønsker å inspirere og engasjere de han snakker for. Eirik mener at godt foredrag skal være en god, balansert blanding av underholdning og læring. Han brenner for den digitale verden og alt det spennende som skjer og hvilken effekt det har på oss mennesker, samfunnet og næringslivet.


Psykolog
Aalborg Universitet

Svend Brinkmann er en dansk psykolog og sakprosaforfatter. Han er professor i allmenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet. (Kilde: Wikipedia)

(Foto: Mogens Engelund – CC BY-SA 3.0)


Filosof

Henrik Preben Syse er en norsk filosof. Han er forsker I ved Institutt for fredsforskning og professor II ved Bjørknes Høyskole. Han er sønn av tidligere statsminister Jan P. Syse. Utover det er han frilanser og foreleser og foredrar mange forskjellige steder.


Political scientist
Gapminder

Olof Gränström is a political scientist with a background as an educator. He has worked as an educator, organizational developer and expert for the Swedish council of higher education. He’s now working for Gapminder where he develops the ignorance project, lectures and workshops and creates free teaching material.


Direktør ved CICERO Senter for klimaforskning

Kristin Halvorsen var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Halvorsen var partileder i SV fra 1997 til 2012 og var i perioden 1989 til 2005 medlem av Stortingets Finanskomite, Kontroll- og konstitusjonskomite og Utenrikskomite. Hun var også parlamentarisk leder for SV fra 1997 til 2005. I dag er hun direktør ved CICERO Senter for klimaforskning, leder av Bioteknologirådet og styreleder i Naturhistorisk museum.


Forsker og fotballtrener

Per-Mathias Høgmo, norsk fotballspiller, spiss, mer kjent som trener. I 2000 ledet han det norske kvinnelandslaget til OL-gull i Sydney. Fra slutten av september 2013 til november 2016 var han trener for det norske A-landslaget i fotball for menn. I hans trenertid spilte laget 35 kamper, hvorav ti endte med seier, sju med uavgjort og 18 tap.

Høgmo var toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF) fra 2006–08 og har vært trener for en rekke klubblag. Han har også vært ekspertkommentator for fotball i NRK.


Antropolog og forfatter

Den danske Antropologen Dennis Nørmark er aktuell med boken «Pseudoarbejde – hvordan vi fikk det travelt med å lage ingenting», som setter fokus på innholdet i vår arbeidshverdag. Han er kjent som en dyktig vitenskapsformidler, og snakker om mennesker og kultur på en underholdende og lettfattelig måte.


Politisk rådgiver, journalist og forfatter

Anne Karin Sæther har bakgrunn som journalist i NRK og Dagsavisen og har et hovedfag i journalistikk. Fra 2006 til 2011 var hun kommunikasjonssjef i Miljøstiftelsen Bellona. Nå jobber hun som politisk rådgiver i Utdanningsforbundet, og et av temaene som opptar henne er hvordan utdanning kan bidra til en bærekraftig utvikling. Sæther har skrevet den kritikerroste dokumentarboken De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen som tar for seg forholdet mellom norsk oljepolitikk og klimapolitikk — fra de første funn på norsk sokkel og frem til i dag.


Professor i biologi
Universitetet i Oslo.

Dag Olav Hessen er professor i biologi ved UiO. Han har publisert en lang rekke faglige arbeider omkring evolusjon og økologi, og er en aktiv samfunnsdebattant. Har har også skrevet en rekke bøker som kobler menneske og natur, senest bøkene «C. Karbon, en uautorisert biografi» (om karbonets kjemi, karbonkretsløp og klima) samt «Vi. Samarbeid fra celle til samfunn».