MENY

Foredragsholdere 2018


Psykolog
Aalborg Universitet

Svend Brinkmann er en dansk psykolog og sakprosaforfatter. Han er professor i allmenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet. (Kilde: Wikipedia)

(Foto: Mogens Engelund – CC BY-SA 3.0)


Norges langrennsdronning

Marit Bjørgen er en norsk tidligere langrennsløper som la opp etter sesongen 2007/2018 Med åtte gull-, fire sølv- og tre bronsemedaljer er hun tidenes mestvinnende vinterolympier.


Styreleder
VR Education

Kari Olrud Moen er tidligere konserndirektør i DNB med ansvar for strategi og produkt og nå blant annet styreleder i styreleder i det nystiftede selskapet VR Education AS, som nå høster stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

(Foto: NHH)


Fylkesordfører i Oppland
Oppland fylkeskommune

Even Aleksander Hagen er en norsk politiker. Hagen kommer fra Otta i Sel kommune i Oppland. Han har studert statsvitenskap, nordisk språk og litteratur og praktisk-pedagogisk utdanning ved Universitetet i Oslo.

(Foto: Wikipedia)

 


Daglig leder og gründer
Making VIew AS

I 2005 startet Are Vindfallet selskapet Vision Completed sammen med sin bror i en låve på Løten. I 2009 ble selskapet kjøpt opp av Finn.no, for senere å bli kjøpt tilbake av gründerne. Nå er VR-pionerene i fullt driv og en viktig motor for et stadig økende økosystem inn VR, AR og spillutvikling i Innlandet. Et av deres mest spennende prosjekter VR Education, som er et samarbeid med Innit AS, Kommuneforlaget og Høgskolen i Innlandet.


Forskere og bærekraftseventyrere
HINN (Høgskolen i Innlandet) og NHH (Norges Handelshøyskole)

Sveinung Jørgensen (HINN – Lillehammer) og Lars Jacob Tynes Pedersen (NHH) er forskere, formidlere og bærekraftseventyrere. De holder en rekke foredrag, og de arbeider tett med norske og internasjonale bedrifter for å gi forskningsbaserte svar på hvordan bedrifter kan forene bærekraft og lønnsomhet. Sammen har de skrevet boken: RESTART: 7 veier til bærekraftig business. Les mer om dem her: www.JorgensenPedersen.no.


Sjefredaktør og administrerende direktør
Dagens Næringsliv

Amund Djuve Amund Djuve er sjefredaktør og administrerende direktør for Dagens Næringsliv.

(Foto: Dagens Næringsliv)


Konserndirektør HR
Manpower

Rut Elise Samuelsen er konserndirektør HR i Manpower.


Norges første ungdomscoach
Ungcoaching

Ida Johanna Aaraas har siden 15-års alder høstet internasjonal erfaring med kursing innenfor coaching, lederskap og team-arbeid og har coachet ungdom fra hele verden. Hun er nå Norges yngste profesjonelle foredragsholder.

Etter å ha vært utsatt for «flink pike-syndromet» med lav selvtillit og selvfølelse samt psykiske påkjenninger ble hun desperat etter å stoppe det vanvittige jaget etter perfeksjonisme.

Hun har holdt foredrag for mer enn 3000 ungdom i Norge, England og Kenya om tema som psykisk helse, lederskap, generasjon prestasjon og om å være «bra nok».

Nå driver hun bedriften Ung Coaching og bruker foredrag og sosiale medier til å nå ut til ungdom med budskapet om at alle er «bra nok – for faen».

Ida er 20 år og fra Hamar.


Kommunikasjonsdirektør og endringsleder
Atea

Nils Ola er Kommunikasjonsdirektør i Atea. Han har i nærmere 20 år jobbet i virksomheter i kraftig endring, med fokus på digitalisering og ledelse. Han startet sin karriere i Schibsted, der han blant annet var med i oppstartteamet i Finn.no og var en av de første ansatte i Schibsteds ambisiøse internasjonale satsning innen denne typen tjenester. Videre har han jobbet som rådgiver innen digital produkt –og forretningsutvikling, og hatt lederstillinger i kommunikasjonsbransjen.


Professor i biologi
Universitetet i Oslo.

Dag Olav Hessen er professor i biologi ved UiO. Han har publisert en lang rekke faglige arbeider omkring evolusjon og økologi, og er en aktiv samfunnsdebattant. Har har også skrevet en rekke bøker som kobler menneske og natur, senest bøkene «C. Karbon, en uautorisert biografi» (om karbonets kjemi, karbonkretsløp og klima) samt «Vi. Samarbeid fra celle til samfunn».


Prestasjonsrådgiver og gründer
Cathrine Juell AS

Cathrine Juell er utdannet Sosialhøgskolen i Oslo og Agronomutdanning. Etter 10 år som familieterapeut og leder i Barnevernet i Oslo og Bergen, startet hun i 1984 Cathrine Juell AS.

Hun har utviklet D-SCOR-metoden som et praktisk verktøy for analytisk tilnærming til oppbygning av team – utvikle samarbeidskompetente, balanserte, selvmotiverende, effektive og målrettede prestasjonsteam.

Cathrine har lang erfaring som rådgiver for norske og internasjonale virksomheter som blant andre TV2, Telenor, Olympiatoppen, GeeluydenKise, SVT,Dentsu Aegis, EGM og JM. Både fra arbeid med enkeltindivider, grupper, prestasjonsteam og hele organisasjoner.


Designantropolog og psykolog

Anna Kirah er utdannet designantropolog og psykolog; hun er damen som snudde opp ned på Microsofts tilnærming til brukervennlighet.

I dag er hun internasjonalt anerkjent for sitt arbeid knyttet til brukervennlighet innen design, innovasjon og organisatorisk endring: Det vil si å sette ”kundens” behov først – og da må man vite hvem ”kunden” faktisk er! Hun kaller dette en menneskesentrert tilnærming til endring og innovasjon.

Lang og bred arbeidserfaring fra multinasjonale selskaper verden rundt har etter hvert bragt henne tilbake til Norge, hvor hun i dag arbeider med strategi, design, teknologi, informasjon og ikke minst mennesker. Hun er opptatt av tjenestedesign som en metode for å oppnå tjenester og produkter som møter behov og skaper verdi, både for kunder og for organisasjoner. Anna er også opptatt av framtiden. Gjennom trendanalyse hjelper hun oss å forstå hva det er som skjer med oss nå, og hvordan dette påvirker tiden fremover.

Tidligere foredragsholdere

Her er noen av dem du møte på Mjøskonferansen 2017:


International Management Thinker

Kjell A. Nordström er en av verdens mest etterspurte foredragsholdere. Hans uortodokse stil, direkte form og kompromissløse budskap vekker oppmerksomhet. Han er rådgiver, konsulent og forsker. Han er teknisk ingeniør, doktor i økonomi og, vil noen hevde, popstjerne i foredragsbransjen.

Kjell A. Nordström er noe helt for seg selv. Og han ønsker at andre skal søke annerledesheten. Glem vedtatte sannheter og oppgåtte spor. Glem tørre teorier, få ting til å skje. Følg dine egne tankebaner og dyrk det spesielle, ikke det generelle. Bli en motgift mot enfoldig tenkning.

Kjell A. Nordströms egen tenkning har i årevis vakt begeistring. Bøkene Funky Business og Karaoke Capitalism, som han har skrevet sammen med Jonas Ridderstråle, er blitt høyt etterspurt litteratur over hele verden. År etter år oppnår Nordström og Ridderstråle høye plasseringer på listen over verdens 50 fremste ledelsestenkere, «The Thinkers 50». Ingen europeere har vært foran dem på listen i de siste utgavene av denne prestisjefulle kåringen.

Kilde: Publicom.no


Teknologi-leder
President i Polyteknisk Forening, styreproff, investor og rådgiver

Silvija er forsker og matematiker med stort interesse for grunderskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.

Bios and CVs


Daglig leder
Itch Design Norway

Eirik Norman Hansen er CEO i itch design i Norge. Han har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker. De siste årene har Eirik vært en mye brukt foredragsholder og konferansier hvor temaer rundt betydningen av det digitale står helt sentralt. Han brenner spesielt for den makten brukerne har fått og hva dette betyr for måten vi driver forretning på. Eirik er glad i å prate og elsker å holde foredrag. Han ønsker å inspirere og engasjere de han snakker for. Eirik mener at godt foredrag skal være en god, balansert blanding av underholdning og læring. Han brenner for den digitale verden og alt det spennende som skjer og hvilken effekt det har på oss mennesker, samfunnet og næringslivet.


Statssekretær Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Paul Chaffey er statssekretær for kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Fra 2001 til 2013 var han administrerende direktør i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia.  Chaffey er opptatt av globalisering, innovasjon, forskning, miljø, energi, ledelse, politikk, dataspill, rødvin og fotball.

(Kilde: Wikipedia, Chaffeys blogg)


Gründer av Charge Inclubator og Give a Job
Give a Job

Aiman Shaqura kom til Norge som flyktning fra Palestina. Han er siviløkonom og gründer, de siste 15 årene har han bygget opp flere gasellebedrifter og omsatt for over 100 millioner. Inkludering er Aimans hjertesak og gjennom å starte Norges største inkluderingsarena «Give a Job» har han fått koblet og fått hundrevis av innvandrere i arbeid.

Hans siste prosjekt «Charge» er en gründerinkubator for førstegenerasjons innvandrere som har ambisjoner om å skape fremtidens vekstbedrifter. Med seg på laget har han noen av Norges fremste selskaper innen teknologi, design og forretningsutvikling deriblant Trigger, Qvartz, KPMG, Microsoft, Sparebank 1 Regnskap, Designit, Innovasjon Norge, Virke m.fler.


Mentaltrener og coach

Olof Röhlander er mentaltrener og coach og har bakgrunn som elitespiller i bortennis. Han har fungert som mentaltrener for det svenske bordtennislandslaget og Örgryte fotball og har i flere år jobbet som inspirator og foredragsholder. Han er seks ganger utnevnt til årets foredragsholder i Sverige!